Να είσαι ο εαυτός σου, όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι.

~ Oscar Wilde, 1854-1900

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Το μικρό (και θαυματουργό μας) στήθος είναι και το καλύτερο


Ήρθα και πάλι! Σήμερα θα ασχοληθούμε με ένα αυστηρώς γυναικείο θέμα, αν και οι άντρες δεν έχουν αντίρρηση να ασχοληθούνε με αυτό! ;) Συγκεκριμένα, ένα θέμα... επιστήθιο! Κι επειδή αν δεν παινέψεις το στήθος... εεε... το σπίτι σου (!) θα πέσει να σε πλακώσει, σήμερα θα αναλύσουμε τι γίνεται με εμάς που έχουμε μικρό στήθος. Join the club, girlz! Είστε πολλές και σας ξέρω, και σας καταλαβαίνω απολύτως - πιστέψτε με!

Μπορεί μικρές που η βασιλεία του μεγάλου στήθους κυριαρχούσε απόλυτα στα αγοράκια του γυμνασίου, να νιώθαμε μειονεκτικά. Μπορεί καμιά φορά να είχαμε (ή ίσως και να έχουμε ακόμα) την αίσθηση πως στο στέρνο μας δεν έχουμε στήθος, αλλά σπυράκια. Μπορεί να νιώθουμε σαν ηλίθιες δίπλα σε φίλες με μεγάλο στήθος όταν τις κοιτάνε τα αγόρια. Ξέρω πως το ντεκολτέ φαντάζει για μας κακόγουστο αστείο, ενώ τα σουτιέν με ενίσχυση έχουν γίνει κολλητοί μας. Καμιά φορά τα γεμίζουμε κιόλας και τρέμουμε μην γίνει αντιληπτό - γνωστό σενάριο, έτσι; Πιστεύουμε στο μύθο πως το κοτόπουλο αυξάνει το στήθος και λέμε μήηηπως, ενώ δεν ξαπλώνουμε ποτέ ανάσκελα μήπως εξαφανιστεί και φρικάρουμε όταν βλέπουμε μικρότερες κοπέλες με μεγαλύτερο στήθος. Εγώ προσωπικά όχι μόνο τρέμω μήπως φαίνεται η κοιλιά μου περισσότερο απ' τα μίνι μπαλκονάκια μου, αλλά επί χρόνια σκεφτόμουν πως έγινε κάποιο λάθος και πήρα το στήθος του μπαμπά μου αντί για της μαμάς μου. :p

ΑΛΛΑ, ΚΟΠΕΛΕΣ, μπορώ να σας αριθμήσω ένα κάρο λόγους που όχι μόνο δεν πρέπει να αισθανόμαστε άσχημα για το μικρό μας στήθος, αλλά ίσα ίσα να αισθανόμαστε και τυχερές που το έχουμε.  Πάμε λοιπόν να δούμε τους -για την ακρίβεια, πάμπολλους- λόγους για να πάψουμε να μιζεριάζουμε με το κακόμοιρο το στήθος μας που δε φταίει σε τίποτα και να αρχίσουμε να το αγαπάμε. 

Ας ξεκινήσουμε από το λιγότερο σημαντικό - τη σκοπιά των άλλων... παρατηρητών. Ένα καλό που έχει το μικρό στήθος είναι ότι αποκλείεις εξαρχής την πιθανότητα να σου την πέσει κάποιος μόνο και μόνο για τα πεπόνια σου. :P Ξέρω πως αυτό δεν ακούγεται ιδιαίτερα κολακευτικό για εσάς τις φίλες που έχετε πλούσια τα ελέη, αλλά δεν φταίτε εσείς. Ας δεχτούμε πως οι άντρες είναι άντρες και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες θα πέσει το βλέμμα τους εκεί. Δεν έχουν συνειδητό σκοπό να φανούν απρεπείς, απλά είναι στο DNA τους. Εντάξει, υπάρχουν φυσικά και οι τελείως επιφανειακοί που βγάζουν προς τα έξω μόνο το ζώον, αλλά τέλος πάντων. Όπως υπάρχουν και οι γυναίκες που επαναπαύονται σε αυτήν την αντρική τάση και θεωρούν πως μόνο με το στήθος τους θα κατακτήσουν τον κόσμο. 

Επίσης, πρακτικά ένα μικρό στήθος είναι πολύ πιο βολικό στην καθημερινή ζωή. Μπορείς να βρεις σχετικά πιο εύκολα το κατάλληλο σουτιέν, ενώ παράλληλα καμιά φορά μπορείς να βγεις και χωρίς αυτό, χωρίς να έχεις πρόβλημα. Μπορείς να φορέσεις διάφορα ρούχα που οι γυναίκες με πιο μεγάλο στήθος δεν μπορούν. Βρίσκεις πιο εύκολα μαγιό, μπορείς να φορέσεις κάτι λίγο πιο βαθύ χωρίς να φαίνεσαι πρόστυχη και μπορείς να φορέσεις ζιβάγκο χωρίς να φαίνεται πως αντί για στήθη κρύβεις στο στέρνο σου δυο σακιά πατάτες. Όσο για τον δανεισμό ρούχων, δανείζεσαι από φιλενάδες ακόμα και από μικρές ξαδέρφες χωρίς να σου παραπονεθούν μετά πως τα ξεχειλώνεις. Last but not least, σου πάνε όλα σχεδόν τα ρούχα χωρίς να φαίνεσαι... δευτεροκλασάτη!

Μπορείς να φοράς πολλά και μακριά κολιέ χωρίς να φοβάσαι μη χαθούν στα Πυρηναία Όρη :p και γενικά να αναδείξεις περισσότερα ρούχα και αξεσουάρ. Στις αγκαλιές σου μπορείς να νιώσεις πιο κοντά τον εκάστοτε άνθρωπο που έχεις στα χέρια σου χωρίς να φοβάσαι μήπως πάει από ασφυξία. Μπορείς να φας κάτι χωρίς να αγχωθείς πως αν σου πέσει θα το ψάχνεις μέσα στα στήθη σου και η γυμναστική σου είναι ευκολότερη διότι δε χρειάζεται να τα κρατάς όλη την ώρα. Το βράδυ μπορείς να κοιμηθείς σε όποια στάση θέλεις και κυρίως μπρούμυτα, χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ γενικά οι μετακινήσεις σου είναι πολύ πιο εύκολες - φαντάσου να είσαι φορτωμένη με ψώνια και να έπρεπε να κουβαλάς και τρία κιλά στήθος κι από πάνω.

Σε θέματα υγείας, είναι λιγότερο πιθανό το στήθος σου να κρεμάσει με τον καιρό και να φαίνεται χάλια, συνεπώς ένα μικρό στήθος σου κόβει χρόνια - και ίσως τώρα να σου φαίνεται σπαστικό αλλά αργότερα θα το εκτιμήσεις. Με ένα μικρό στήθος είναι λιγότερο πιθανόν να καμπουριάζεις και να εμφανίσεις προβλήματα στη στάση του σώματός σου, αλλά και λιγότερο πιθανό να εμφανίσεις πόνους στην πλάτη και στον αυχένα. Τέλος, πιο σοβαρές παθήσεις όπως διαβήτης τύπου 2 και όγκοι στο στήθος είναι λιγότερο πιθανόν να εμφανιστούν. Για αυτό το τελευταίο, είναι πιο εύκολη και η διάγνωση στο μικρό στήθος. Η κλασική διαδικασία αυτοεξέτασης επιτρέπει στη γυναίκα με μικρό στήθος να βρει ευκολότερα κάτι που ίσως θα πρέπει να κοιτάξει πιο λεπτομερώς. So, better safe than sorry. 

Ξέρω, ξέρω, τις πιο πολλές σας απασχολεί το θέμα του άντρα και τις ερωτικής ζωής. Ε λοιπόν, έχουμε εξαιρετικά νέα κι από κει μεριά! Μικρό στήθος, λιγότερο λίπος, περισσότερη ευαισθησία, άρα τα όσα σου κάνει εκεί ο καλός σου θα τα ευχαριστηθείς πολύ περισσότερο. Και για να ξέρετε, κάθε μέγεθος στήθους σκλαβώνει τους άντρες - είτε μοιάζει με λεμόνια είτε με καρπούζια. Αφήστε τους να κάθονται να μιλάνε για "βυζάρες" και έτσι, και με την πρώτη ευκαιρία θα σας αποδειχθεί το αντίθετο!

Οπότε, κοριτσάρες με τα μικρά στήθη, μην έχετε κόμπλεξ για αυτό! Αντίθετα, να αισθάνεστε τυχερές που το έχετε και να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας. Φίλες με... μεγαλύτερα προσόντα, δεν θέλω να σας αποξενώσω, αλλά όπως ξέρετε και όπως επαναλάβαμε, αν δεν παινέψεις το σπίτι σου... θα πέσει να σε πλακώσει! 

Εις το επανιδείν!

Katie :*:*

1 σχόλιο:

  1. Τα φυσικά βότανα έχουν θεραπεύσει τόσες πολλές ασθένειες που τα φάρμακα και οι ενέσεις δεν θεραπεύουν. Έχω δει τη μεγάλη σημασία των φυσικών βοτάνων και την υπέροχη δουλειά που έχουν κάνει στη ζωή των ανθρώπων. Διάβασα μαρτυρίες ανθρώπων στο Διαδίκτυο για το πώς θεραπεύτηκαν από τον έρπη, τον HIV, τους διαβητικούς κ.λπ. από τη βοτανοθεραπεία Dr.DAWN, οπότε αποφάσισα να επικοινωνήσω με τον γιατρό γιατί ξέρω ότι η φύση έχει τη δύναμη να θεραπεύσει οτιδήποτε. Είχα διαγνωστεί με HIV τα τελευταία 7 χρόνια, αλλά ο Δρ. DAWN με θεράπευσε με τα βότανά του και παρέπεμψα αμέσως τη θεία μου και τον σύζυγό της σε αυτόν επειδή έπασχαν και οι δύο από έρπητα και θεραπεύτηκαν επίσης. Ξέρω ότι είναι δύσκολο να το πιστέψω αλλά είμαι μια ζωντανή μαρτυρία. Δεν είναι κακό να δοκιμάσετε βότανα. Είναι επίσης ξόρκι, κάνει ξόρκια για να αποκαταστήσει τους κατεστραμμένους γάμους και ξόρκια καλής τύχης για να ευημερήσει και να διαπρέψει στη ζωή. Επικοινωνήστε με τον Dr.DAWN email: ( dawnacuna314@gmail.com )
    Whatsapp:+2349046229159/
    +3550685677099

    ΑπάντησηΔιαγραφή