Να είσαι ο εαυτός σου, όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι.

~ Oscar Wilde, 1854-1900

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Γιατί τελικά ο χειμώνας είναι η πιο ερωτική εποχή

Καλώς σας βρήκα ύστερα από μια παραπάνω εβδομάδα απουσίας! Ακόμα και εδώ στην Κύπρο, η οποία, πιστέψτε με, είναι χώρα που η ζέστη έχει την τιμητική της, έχουν πλακώσει τα κρύα (επιτέλους) οπότε πάμε στο επίκαιρο, θα έλεγα, θεματάκι μας για σήμερα! Πολλοί λένε πως το καλοκαίρι είναι η πιο ερωτική εποχή - ήλιος, θάλασσα, παγωτά, διακοπές... Άλλοι λένε πως είναι η άνοιξη, που η φύση οργιάζει. Για μένα όμως, και για πολλούς άλλους πιστεύω, η πιο ερωτική εποχή του χρόνου είναι ο χειμώνας. Και κρίμα που έχω να δω πολύ κρύο και χιόνι για καιρό. Να σας πω πάντως γιατί.

Κατ' αρχήν σκεφτείτε πως υπάρχει "δικαιολογία" για περισσότερες αγκαλίτσες επειδή κάνει κκκρρρρύυυυοοοο! Τι καλύτερο; Το κρύο μας θέλει να επιδιώκουμε την ανθρώπινη φυσική επαφή για να ζεσταθούμε. Για αυτό οι Εσκιμώοι του Βόρειου Πόλου ως χαιρετισμό έτριβαν τις μύτες τους. Η μύτη είναι το πρώτο πράγμα που θα παγώσει... Εμάς όμως αυτό το συγκεκριμένο δε μας ενδιαφέρει, απλά έχουμε την καλύτερη ευκαιρία να καταφύγουμε σε μια ζεστή αγκαλιά από τον άνθρωπο που αγαπάμε. Και όπως όλοι ξέρουμε, μια αγκαλιά φανερώνει μεγαλύτερη αγάπη και οικειότητα από οτιδήποτε άλλο.

Πέρα όμως από το κλασικό της αγκαλιάς, σκεφτείτε αυτές τις μικρές αλλά πολύ σημαντικές χαρές που έρχονται μόνο με το χειμώνα. Το σπίτι, με τα χαλιά και ίσως, αν είμαστε τυχεροί, το τζάκι, είναι πολύ πιο φιλικό και ζεστό. Extra point εδώ, αν είσαι σπιτόγατος! Σκεφτείτε να μοιράζεστε ένα ζεστό τσάι ή μια ζεστή σοκολάτα. Εδώ κολλάει κάτι που διάβασα στο βιβλίο "Το παραμύθι της Βροχής" από την Τέσυ Μπάιλα. Σύμφωνα με αυτό, η ζέστη που αναδύεται από το ρόφημα και ο χρόνος που χρειάζεται ώστε να το πιεις χωρίς να καείς, "ανοίγει" και μαλακώνει τις καρδιές δύο ατόμων και έρχονται κοντά πριν το πιουν ακόμη. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αλλά θα συμφωνήσω με το ότι αυτή η πράξη αποπνέει μια ξεχωριστή συντροφικότητα.

Όταν βρέχει με το τουλούμι, χαίρεστε τη βροχή είτε είστε μέσα στο σπίτι είτε έξω. Όταν είστε έξω θα μοιράζεστε την ομπρέλα σας - καταλήγοντας να έχετε από ένα βρεγμένο ώμο ο καθένας, αλλά δε σας νοιάζει. Μικρό αντίτιμο για δυο καρδιές που βρίσκουν καταφύγιο κάτω από μια στέγη, έστω κι αν είναι μια τόσο "πεζή" όπως μια ομπρέλα. Ή, αν είστε πιο τρελοί, θα χορεύετε γελώντας στη βροχή και θα ανταλλάζετε φιλιά με τα μαλλιά να στάζουν. Όταν, πάλι, είστε μέσα στο σπίτι, μοιράζεστε τη γλυκιά μελαγχολία που αφήνουν οι σταγόνες της βροχής πάνω στο τζάμι. Όταν θα προσπαθήσετε μαζί να μάθετε σκι ή πατινάζ, θα γελάτε ο ένας με την ασχετοσύνη του άλλου και θα φροντίζετε τις μελανιές σας. Όταν ο ένας θα κρυώσει, ο άλλος θα τον φροντίζει και μπορεί να υπάρχει γκρίνια αλλά καταβάθως θα σας αρέσει και θα είστε σε φάση γούτσου γούτσου, να φτιάχνετε σούπες και χαμομήλια.

Και φυσικά... Χριστούγεννα! Τι να πρωτοπείς για την πιο γαμάτη γιορτή του χρόνου, που κάνει από μόνη της την ατμόσφαιρα μαγική και παραμυθένια. Βάλε και τη μαγεία του έρωτα και έχουμε το απόλυτο κοκτέιλ. Σαν παιδιά θα ψωνίζετε τα χριστουγεννιάτικα δώρα και στολίδια στην πόλη με φόντο τα φώτα και μουσική υπόκρουση τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, θα μασαμπουκιάζετε τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, αλλά κυρίως θα καταλάβετε το πραγματικό νόημα των γιορτινών ημερών όταν θα δωρίσετε στον δήμο σας ρούχα που δεν φοράτε και καταλάβετε πόσο αγαπάτε ο ένας τον άλλον. Θα ξεκινήσετε το χρόνο μαζί και θα εύχεστε με όλη σας την ψυχή να είναι αλήθεια αυτό που λένε, πως όταν οι ερωτευμένοι ξεκινούν μαζί το έτος, θα είναι όλο το χρόνο μαζί.

Δεν παλεύεται το κρύο χωρίς αγάπη. Γιατί όταν η καρδιά σου είναι ζεστή, δε σε νοιάζει και πολικό ψύχος να έχει έξω. Είναι μεγάλος θησαυρός να έχεις μια αγκαλιά το χειμώνα για να ζεσταθείτε μαζί. Γιατί οι καρδιές μας θέλουν περισσότερο να ενώνονται όταν η θερμοκρασία πέφτει. 

Ειδικά όταν βρίσκουμε την κατάλληλη καρδιά και μαζί πάμε κόντρα στον πάγο.

Καλό και... αγαπησιάρικο χειμώνα να έχουμε όλοι!

Katie :*:*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου