Να είσαι ο εαυτός σου, όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι.

~ Oscar Wilde, 1854-1900

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Γιατί (υπάρχουμε κι εμείς που) λατρεύουμε το φθινόπωρο

Καλησπερούδιααα! Τι κάνετε; Πλέον έχει αρχίσει για όλους μας η σεζόν - μαθητές, φοιτητές και τρέχα γύρευε... Με το καλό λοιπόν, παιδιά! Μαζί βέβαια με τη σεζόν έχει μπει (όσο να 'ναι) και το φθινόπωρο. Βέβαια εδώ στην Κύπρο που έχει ήλιο 300+ μέρες το χρόνο δεν το λες ακόμα, αλλά το βράδυ που βγαίνεις έξω και σε τρυπάει λίγο δροσούλα σου δίνει να καταλάβεις ότι δεν έχουμε και καλοκαίρι (δόξα τον Θεό) οπότε, ας γράψω για αυτή την αγαπημένη εποχή του χρόνου.

Κατά κύριο λόγο, αυτοί που αγαπούν το φθινόπωρο και τον χειμώνα (και συνυπολογίζω και την αφεντιά μου σ' αυτούς) είναι κι αυτοί που αντιπαθούν το καλοκαίρι. Ναι φίλοι μου, υπάρχουμε κι εμείς που το καλοκαίρι μπορεί να χαιρόμαστε τα παγωτά και τα μπάνια στη θάλασσα (όποτε μπορούμε) αλλά υπάρχουν βασικότατα πράγματα που μας σπάνε τα νεύρα. Επίσης, όσοι αγαπούν τις πιο κρύες εποχές είναι κατά κανόνα και οι σπιτόγατοι που απολαμβάνουν να μένουν στο σπιτάκι τους. Βέβαια υπάρχουν και άλλοι λόγοι προτίμησης τέτοιων εποχών, τους οποίους φυσικά και θα δούμε. Παιδιά δεν είστε μόνοι, αυτό το άρθρο είναι για σας. Γιατί, λοιπόν, μας αρέσει το φθινόπωρο;


1) Η αντίθεση με το καλοκαίρι 



Όχι αγάπη μου. Δεν μου αρέσει που ψοφάω στη ζέστη το καλοκαίρι (έλα Κύπρο και θα καταλάβεις) ούτε το ότι πληρώνω τα μαλλιά της κεφαλής μου στο κλιματιστικό. Επίσης δεν ενθουσιάζομαι με τα κάθε είδους μαμούνια που κάθε χρόνο τέτοια εποχή κάνουν ΠΑΝΤΟΥ επιδρομές. Δεν αντιλέγω πως κάποιος που βρίσκεται όλους αυτούς τους μήνες σε διακοπές δίπλα στη θάλασσα θα περάσει σούπερ, αλλά εμείς οι όχι και τοσο τυχεροί της ζωής δεν μπορούμε να τα χαρούμε αυτά σε τακτική βάση. Σίγουρα αν κι εμείς βλέπαμε άμμο στις παντόφλες μας αντί για ιδρώτα και μια περαστική κατσαρίδα και δεν είχαμε δουλειά την επομένη, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Ευτυχώς η κατάσταση φτιάχνει με μερικές μέρες ρεπό, θαλασσίτσα και καρπούζι, όμως αυτό δεν αλλάζει την προτίμηση μας στην εποχή που θα ακολουθήσει ούτως ή άλλως, επειδή υπάρχουν και άλλοι λόγοι για αυτό...


2) Νέα σεζόν, νέα αρχή!



Ειδικά αν είσαι φοιτητής και σου αρέσει αυτό που σπουδάζεις (καλή ώρα) όταν μπει ο Σεπτέμβρης τρελαίνεσαι. Πας πάλι στο πανεπιστήμιο και ανακαλύτεις ότι σου έλειψαν μέχρι και οι τοίχοι, ενώ φυσικά βλέπεις πάλι τα γνώριμα πρόσωπα. Όχι μόνο τους καλούς φίλους, αλλά και άτομα που απλώς κάνετε παρέα και για σένα αυτό ενισχύει την "σχολική/πανεπιστημιακή" ατμόσφαιρα. Και ας μην ξεχάσουμε το γεγονός ότι είναι η ιδανική ευκαιρία για εκ νέου προγραμματισμό της καθημερινότητας και αλλαγές προς το καλύτερο... Μπαίνεις λοιπόν στο μάθημα like a boss με ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάποια χειμωνιάτικα ρούχα γιατί με την ίδια γκαρνταρόμπα τόσους μήνες βαρέθηκες, και λες "αυτή η χρονιά θα είναι γαμάτη". Κι αν το αποφασίσεις, θα είναι πράγματι!


3) Σπίτι μου σπιτάκι μου 



Άλλοι πάλι, δεν είναι τόσο φαν των μαθητικών υποχρεώσεων και προτιμούν να κάθονται στο σπίτι. Εκεί είναι που πραγματικά αισθάνεσαι την αλλαγή της εποχής, κυρίως αν συμφωνεί κι ο καιρός. Μιλάμε λοιπόν για την ιδανική ευκαιρία να κάνεις ότι θέλεις στο σπίτι, ειδικά αν μένεις μόνος/η. Κάθε σπιτογατάκι που σέβεται τον εαυτό του, διαθέτει τον στοιχειώδη εξοπλισμό για την ευλογημένη ώρα του φθινοπωρινού χουχουλιάσματος: χιλιοφορεμένη φόρμα, αγαπημένο πουλόβερ τρία νούμερα μεγαλύτερο και φυσικά κουβερτούλα και σομπίτσα για όταν πλακώσουν τα κρύα. Τώρα το αν θέλει να διαβάσει βιβλία ή να δει ταινίες, δικός του λογαριασμός. Άλλες επιλογές είναι η περιποίηση προσώπου και σώματος (οκέι, περισσότερο για κορίτσια) οι μαγειρικοί πειραματισμοί, το διάβασμα (όποτε πρέπει) και πολλά άλλα. Όρεξη να 'χετε!


4) Στην υγειά μας ρε παιδιά



Επιτέλους έρχεται η εποχή που θα αποχαιρετήσουμε τους φρέντο και τα παγάκια και θα βάλουμε σε λειτουργία το βραστήρα για όλα τα ζεστά ροφήματα που τόσο μας έλειψαν. Οκέι, σίγουρα δεν έχουν όλοι την παλαβομάρα που έχω εγώ με το τσάι και έχω στο συρτάρι μου 280 διαφορετικές γεύσεις :p αλλά το καφεδάκι, πού το πας το καφεδάκι μας; Καπουτσίνο, εσπρέσο, ελληνικό/κυπριακό/whatever και πάει λέγοντας, να τα σιγοπίνουμε και κάθε γουλιά να ζεσταίνει το κοκαλάκι μας. Το αγαπημένο ρόφημα κάθε indoor geek αποτελεί βασικό κομμάτι του σπιτογατικού εξοπλισμού περί φθινοπώρου, για αυτό όταν πλακώσουν τα κρύα ελάτε σπίτι να σας κεράσω ένα τσαγάκι. Ξέρω ότι δεν θα μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα στις διάφορες γεύσεις, αλλά αξίζει τον κόπο!


5) Βρέχει βρέχει και χιονίζει



Οκέι, η μαμά δεν είναι εδώ να τηγανίζει. Και δε χιονίζει. Και βασικά εδώ στην Κύπρο ούτε καν βρέχει αλλά ΥΠΟΜΟΝΗ γιατί θα γίνει κι αυτό κάποτε. Τη μέρα που θα ρίξει κουβάδες νερό, εγώ και πολύς κόσμος ακόμη θα την κάνουμε εθνική εορτή. Το γιατί αγαπάμε τη βροχή είναι σε φάση "λίγο απ' όλα"... η συννεφιά, το ότι χαλάει ο κόσμος, η ρομαντική ομπρελίτσα, η γαμάτη ατμόσφαιρα, το γεγονός ότι βαρεθήκαμε να μας στραβώνει ο ήλιος, η σύνδεση με ό,τι άλλο αγαπάμε στο φθνιόπωρο, η μυρωδιά του χώματος μετά, ο νανουριστικός ήχος... όλα αξιαγάπητα! Όπως και να 'χει, θέλω να αρχίσει να βρέχει ΤΩΡΑ τόσο πολύ, που στο τσακ είμαι να αρχίσω τον ινδιάνικο χορό της βροχής έξω από το πανεπιστήμιο. 



Που λέτε, αυτοί είναι οι 5 κύριοι λόγοι που πιστεύω πως το φθινόπωρο είναι άξιο λατρείας. Εξαρτάται βέβαια και τα γούστα μας, αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ υπάρχετε εσείς οι ομοιοπαθείς εκεί έξω που απλά θέλετε διακαώς να μπει το φθινόπωρο και μουρμουρίζετε "ήλιε-φύγε-λίγο-επιτέλους". Ραντεβού λοιπόν σε ένα πλάτωμα εμείς οι autumn lovers για χορό της βροχής ΜΠΑΣ ΚΑΙ.

Καλό φθινόπωρο και καλό χειμώνα! ;)

Katie :*:*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου